I väntan på frukost (varmvatten)

Uteliggarna

Det var nästan ett år sedan jag var ut med Ozzy och campade. Nu skulle Gunsan, jag och Ozzy ta en helg ihop. Perfekt temperatur och vinden var knappt märkbar.
Det är normalt knappa 12 kilometer att gå hit men Ozzy-gubben börjar bli gammal så vi tog oss närmare på skogsvägar innan vi gick.

Han tyckte om att få vara ute i alla fall
Han tyckte om att få vara ute i alla fall

Jag trivs i dessa gamla mossbeklädda skogarna. Här har det blivit många mil. Gunsan har varit med de flesta och Ozzy en hel del han med.

Ozzy kämpar på
Ozzy kämpar på

Vi kom fram en timme innan solen skulle gå ner. Det var gott om tid att få ordning på ved och andra pinaler.

Kvällssol
Kvällssol

I skymningen hördes det bekanta cykelpumpsljudet. Som när man håller för tummen och pumpar. Det var sparvugglan som ropade med sitt höstläte.
När det blev mörkt kom också hungern. Vi tre hade bara ätit smörgås och ägg tidigare.

Dags för korvgrillning
Dags för korvgrillning

Ozzy och jag käkade fyra korvar var. Gunsan orkade bara två. Gunsan och jag tog någon whisky och pratade. Ozzy blev kliad nästan hela tiden. Strax efter tio blev det tandborstning och sovsäcken. Herr O fick ligga längst in som vanligt. Han brukar säga “moff” när han lystnar men idag var han nog för trött och somnade omgående.

Jag vaknade ganska tidigt. Lägger jag mig tidigt vaknar jag tidigt…. Jag tog Ozzy med mig och vi båda slog en båge.

Morgontrött?
Morgontrött?

Efter det vilade vi en halvtimme till. Två havsörnar satt och ropade till varandra inte så långt härifrån. Sparvugglan var också i farten. Det var så fint ljus ute nu så jag kunde inte låta bli att kliva upp.

Vackert gryningsljus
Vackert gryningsljus

Jag får precis upp stativet till kameran när en av örnarna kommer flygandes mot mig på ganska låg höjd. Den ropar och jag visslar tillbaka. Ozzy kommer då rusande ut ur vindskyddet och undrar vad som står på 🙂
Gunsan tycker vi väsnas och kliver upp hon med. Jag gör en eld för att värma vatten.

I väntan på frukost (varmvatten)
I väntan på frukost (varmvatten)

Vi tre delar broderligt på smörgås och ägg när “cykelpumpen” hörs i närheten. Den sätter sig först i trädet ovanför oss och flyttar sig senare ännu närmare. Svårt att få något vidare kort uppåt men när den flyger ned mot en gran en bit bort går jag dit för att se var den tog vägen. Då kommer den tillbaka och sätter sig bredvid mig för att spana in mig.

Sparvuggla, Eurasian Pygmy Owl, Glaucidium passerinum
En trevlig besökare

Vi slappar ett tag till innan vi packar ihop för denna gång. Ozzy tar det lugnt och blir ompysslad.

Fina Ozzy
Fina Ozzy

Vi slappar ett tag till innan vi packar ihop för denna gång. Vinden tar i ibland med det är fortfarande en njutbar dag.

På väg hem
På väg hem

Tack mina bästa kompisar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.