Skogsinventering

Jag har alltid suttit med kartor och letat spännande områden. Så även i år. Ett område som jag tidigare varit i närheten av drog till sist uppmärksamheten mot sig. Här har Gunsan och jag vandrat över 12 mil under vintern och kollat av läget. Bitvis äldre barrskog och ibland inslag av ädellövskog. Vissa partier har gott om gamla ekar och här hoppas jag kunna fota en del fågel när våren kommer på riktigt. Visst, det finns en del hyggen i anslutning till de finare partierna och tyvärr blir dessa fler.
Vi har spårat en hel del också. Varg, lo, räv, mink, utter, älg, rådjur, grävling, vildsvin, hare och en förmodad mård. Det har blivit många trevliga stunder med smörgås och choklad i dessa “nya” skogar. Här kommer ett gäng bilder från några av dessa strapatser.

Eklöv
Eklöv
Lustigkurre
Lustigkurre
Skör is
Skör is
Fikapaus
Fikapaus
Soldyrkare
Soldyrkare
Utsikt
Utsikt
Gammal fallen ek
Gammal fallen ek
Färska spår av lo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.