Tung start

Det har varit en tung start på året. I alla fall fotomässigt. Året började med fiske som vanligt på nyårsdagen. Fisk blev det och en härlig dag från mörker till mörker på isen. Kameran låg då hemma.
Jag har också hunnit med en dag i kungsörnskoja där den enda synliga örnen landade några sekunder innan den tog till vingar igen

Kungsörn på snabbvisit
Kungsörn på snabbvisit

Den betydligt mindre nötskrikan var en ständig gäst.

Snyltgäst
Snyltgäst

Det har blivit många mil på fötterna denna vinter. Både med och utan hund. Kameran har för det mesta varit hemma.

Ozzy the snowplow
Ozzy the snowplow

Igår var Gunsan och jag ute i naturen. Vi kollade även till älven. Där verkade det helt dött. Inga synliga spår efter nattens snöfall och inga strömstarar såg vi. Till slut hittade vi en strömstare som åkte på en bit drivis och fiskade en bit ut i vattnet.

Storfiskaren
Storfiskaren

En snabb glimt på en mink hann vi med innan korvgrillning. Jag skulle precis till att tända brasan när en eller möjligtvis två uttrar fiskade långt ut i strömfåran. Det plaskade rejält men det var över lika plötsligt som de(n) kom.

Mästerfiskaren
Mästerfiskaren

Brasan tändes och sekundrar senare blev det ett tjatter i träden bredvid. En flock stjärtmesar landade och förgyllde utsikten. De är riktigt gulliga att titta på.

Stjärtmes
Stjärtmes

Idag var det ugglespaning på schemat. Någon sådan blev det inte men fyra örnar kom på ganska nära håll. Det var tre gulnäbbade havsörnar och en yngre kungsörn. Till slut flög de åt varsitt håll. En yngre havsörn sågs 20 minuter senare. Kameran stod i bilen och väntade under tiden 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.