Mot Alaska

2016-08-14

Ända sedan barnsben har jag drömt om att resa till Alaska. Främst har det varit för att fiska men på senare tid har möten med djuren tagit över. Grizzly, varg, svartbjörn, älg och vithövdad havsörn skulle sitta fint. Dessa ses enklast genom att se på en naturfilm men det blir inte samma sak som att uppleva det själv.
Hasse Andersson och jag pratade om detta redan innan valresan till Tromsö. Nu 8 månader senare var resväskorna packade.

Packade väskor, ~55 kg
Packade väskor, ~55 kg

Vi åkte med Icleand Air som flög från Arlanda till Anchorage med mellanlandning i Reykjavik, skönt att slippa landa i Tyskland/Belgien dessa dagar.

Hasse meddelar hemmet att vi är incheckade och klara för avfärd
Hasse meddelar hemmet att vi är incheckade och klara för avfärd

Mellanlandningen på Island flöt på bra och vi hann med lite mat innan vi hoppade på nästa plan. Vi delade på en pizza + bordsvatten för 2795 kronor (isländska).
Det skakade i planet när vi korsade Atlanten mot Grönland. På “land” igen var det lugnare. Bara tunna slöjmoln fanns mellan oss och Grönland och glaciärer sågs hela tiden.

Grönland från ovan
Grönland från ovan

Väl i Anchorage hade Christopher på EcoWatch bokat vidare flyg till Kodiak. Han är den guide som ska ta oss ut på björnfotoexpedition till Hallo Bay i Katmai National Park. Den plats där Timothy Treadwell (Grizzly Man) levde 13 somrar med björnar tills han blev uppäten.
Klockan 22 lokal tid landade vi på Kodiak. Nu var det bara att samla ihop resväskor, vänta in Christopher och åka till motellet för att sova.

Propellerplan till Kodiak
Propellerplan till Kodiak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.