Jag och min ring

Fint väder ännu en gång och vinden höll sig i skinnet också. Promenerade den dryga kilometern till vattnet och fick upp rejäl värme. När jag höll på att hoppa i ringen slog det rejält mitt utepå. Förväntningarna ökade efter detta däremot hade vattennivån sjunkit rejält sedan jag var här senast. Säkert halvmetern lägre.
Gäddorna var riktigt ilskna när de bet i. Brutala hugg men kampen blev kort. De första åtta var strax över kilot. Något som är viktigt för mig när jag åker ut är fikapausen. Fisket blir ganska intensivt så under fikat kan jag slappna av och supa in atmosfären.
Fikapaus…

Efter fikat rörde jag mig en bit bort och fick ganska snart en finare fisk. Kul att äntligen få en fight. Vikten på denna var ca 3.5 kilo så ingen bjässe. Fiskade mig ännu längre bort och fick ett par hyffsade fiskar till innan det började skymma. Efter en skön promenad till bilen fick jag liv i fötterna igen.
Detta kanske var den sista turen för i år. Snart startar en period med beredskapsveckor och morgondagen ska jag vid skapligt väder testa ett nytt objektiv.
Hösten summerad så blev det ca 100 gäddor.

2 thoughts on “Jag och min ring”

  1. Jadu det är härligt att vara ute! Själv började hösten segt men har tagit sig rekält på slutet 🙂 Men Håkan….Mint krokant?? Hur tänkte du där 😉 hahaha ha det bra!

  2. För mig har det konstigt nog varit tvärt om. Känns som om fiskarna blir mindre och mindre.

    Mintkrokant är gott. Går lika bra med dajm, frukt och mandel eller en Ardbeg 🙂

    Skitfiske på dig!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.