Gäddfiske

Så var det dags att frysa om fingrarna igen. När vi vandrade ut till den “bortglömda” lilla sjön kändes det att det var kallt i skogen. Det var flera minusgrader under natten. Mycket riktigt låg det också is i vassen där vi skulle vada ut. En tjock gren användes som isbrytare.
 Vi tog genast varsin gädda i skuggan av träden där vi lagt i. Dan kunde inte börjat bättre.
Janne fick sedan en lite bättre fisk som han nöjt krokade av…
 

Efter detta var det tvärnit. Vi fiskade av alla tänkbara platser men det ville sig inte. Solen lyste och värmde så inget att klaga på. Efter några timmar besluta var det dags för fika. Precis innan detta lyckades vi kroka varsin gädda igen. Med smörgås i magen och lite värme i fötterna kunde vi fortsätta vår jakt. Efter ett tag började vi båda få fisk. De var klart mycket piggare och vi skulle naturligtvis lagt mer tid på denna sida av sjön. Vi fick sex gäddor var i alla fall så det var inte helt dött. Nästa gång på denna plats blir varvet motsols. Efter en promenad genom skogen började mina fötter vakna till liv. Allt som allt en trevlig dag med fint väder.
Söndagen började bra med samma fina väder. Tog en ensamtur ut till havet för att testa. Vattnet har varit riktigt lågt där nu så fisket går inte att känna igen. Det som börjat så bra sket sig tvärt när ett träd fallit över vägen. Promenaden blev nu genast längre men på tillbakavägen hinner jag få fart på värmen i kroppen iaf.
När jag sedan kom fram till viken så låg isen redan…
 

Jag har förrut vid dessa tillfällen “enkelt” kunnat pressa sönder isen ett par hundra meter för att slippa gå den krångligare biten ut till öppet vatten. Lade i flytringen och paddlade ut 5-6 meter. Sedan blev det stop. Isen var nästan centimetern tjock trots att det inte varit så kallt under natten. Av med simfenor och upp ur vattnet igen.
Fiskade sedan några timmar och lyckades kroka elva gäddor men ingen storlek. Två och ett halvt kilo på största men de flesta låg på ett till ett och ett halvt kilo. Hoppas vattnet kommer upp till normal nivå snart : /

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.