2009-11-14 Gäddfiske/Avslutning i Falun

Planerna var att ge sig ut på havsöringsfiske med Patriks båt. Med en vind på +10 m/s kändes inte det så lockande så jag tog flytringen till en av gäddvikarna istället. Som flertalet ggr jag fiskat nu på hösten fick jag bryta mig ut till öppet vatten. Denna gång längre än tidigare. Fiskade av en mindre vik utan att känna någonting alls förrutom det regn som öste ned och den vind som friskt drog i. Letade vidare efter fisken men i detta lågvatten var de som bortsimmade. Det har varit relativt högt vatten de gånger jag varit ut tidigare men nu var det rejält lågt. Säkert 50 cm lägre än tidigare gånger. Stenar som jag aldrig eller sällan sett var nu synliga. Vikarna såg ut som månlandskap. På baksidan av en av öarna hittade jag äntligen ett stim av fisk. De gick på grunt vatten och stod parkerade bland stenarna. Jag drog 8 stycken på en kortare stund. Medelvikten var riktigt dålig på dessa och jag tror inte någon fisk passerade 1.5kg. Efter detta fick jag bara kalla fingrar även om jag höll ut nästan två timmar till.
Isen var bara 5mm men det är jobbigt att paddla 30 meter genom den…

Efter fisket hämtade jag Robban på vägen hem. Vi tog någon whisky hos mig i väntan på att Hampus som skulle köra kom och hämtade oss.
Fiskeavslutning i Dalarna
Anders skulle för fjärde året bjuda till kalas för hans fiskeintresserade vänner. Detta år var det ca: 40 personer som åt, drack, drog historier, lyssnade på berättelser med bildspel och såg på film. Det var riktigt lyckat måste jag säga. Som förrätt hade Anders gjort i ordning den stora havsöring han drog på kusten i våras. Gravad öringtoast måstejag se till att göra själv någon gång. varmrätten var oxfilé med potatisgrattäng och kantarellsås.
Stort tack till Anders för detta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.