Ny havsöringstur

Solen sken när jag lämnade jobbet. Det var varmt när jag hoppade i vadarna. Väl nere vid vattnet kände jag en ganska svag nordlig vind och blev genast lite fryssen. Det var ju ändå något annat än frånlandsvind som jag önskat, för att få in varmvatten mot kanten. Hur som helst, vadarjackan åkte på när jag kommit 10 meter ut. Ytterliggare 10 var det dags för mössan.Solens värme var välkommen. Det blev inte många kast innan vinden tog i och de dyningar som var innan blev till vågor med gäss. Till råga på allt så gick solen i moln. Nu kändes det precis som vanligt på kusten…..
Vågorna slet och drog i linan och vinden piskade mig i ryggen. Efter drygt en och en halv timme gav jag upp. Torghandlarvantarna räckte inte längre till.
Från flytringen hade jag spanat in något grönt bland stenarna…

Perfekt att göra pimpelskrylla av. Inte lär jag tappa bort den i snön i första taget heller. Om det regnar på semestern vet jag precis vad jag ska göra nu. Bland annat.
Jag ställde upp flytringen mot några stenar så det värsta av vattnet skulle rinna av. Under tiden tog jag och åt den matsäck som jag hade med mig. Normalt sett hade jag ätit den i ringen men inte idag. Förhoppningsvis har det kommit in en del varmare vatten till nästa fisketur.
Enligt SMHI var det en vind på 8m/s (9 i byarna) och lufttemperaturen var 5 grader.
På vägen tillbaka såg jag den här avslappnade killen…

Tråkigt att se djur i detta tillstånd. Man liksom undrar vad som hänt. Kroppen var helt intakt. Kan den ha blivit skjuten eller förgiftad? Hoppas det gick fort i alla fall. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.