Nytt premiärfiske efter röding

Efter att ha diskutterat dessa premiärer några gånger kom vi äntligen till skott. I år skulle vi vara först på plats. Pulkor och ryggsäckar packades med tält, sovsäckar och diverse köksatteraljer. Skidor på och ut på isen. En kort resa på 1.5-2 kilometer men det räckte med den packningen vi hade.

Vi lyckades hitta en plats där det inte var stöp och tältkåtan skulle upp. Skymningen hade redan börjat. Som en bonus på allt märkte vi att inga tältpinnar fanns med. Det löste sig med skidor och kluvna vedträn som stopades i hål som borrats upp.

När kåtan var rest var det dags att fira med en liten whisky. Vi skottade upp i tältet och lade ut liggunderlag och renfällar. Hampus var utsedd kock på fredagskvällen och satte igång med en renskavsgryta som blev gudomligt god.

Mästerkocken övervakar matlagningen medan Anders korkar upp det rödvin som skulle serveras.

Många whisky och historier senare kröp vi ned i våra sovsäckar. Klockan var nog inte mer än 22:00 när vi somnade. På morgonen borrades hål inne i tältet för att kunna fiska.

Vi fick många besökare som hälsade på denna premiärdag och en och annan kom in och värmde sig. Ute började det blåsa och snön föll ner från den grå himlen. Det gjorde inte så mycket när vi hade det bra “inomhus”.
Anders fiskar från sängkanten.

Några rödingar lyckades även hitta våra blänken även om man kunde önska att det skulle varit fler. Det var så trivsamt i tältet så ingen av oss orkade ut för att leta på dem heller. Vissa av oss hade även känningar efter gårdagen…
Snön faller ned från den grå himlen.

Fisken drog sig undan och efter någon timme utan känning beslutade vi oss för att packa ihop våra grejor. Det var skönt att slippa gå tillbaka till bilarna med packningen men halvvägs så blev det blött på isen så vi fick gå på skidorna i vilket fall. Detta blev en av de trevligare pimpelturerna jag varit på och hoppas det blir mer av denna vara…
Uppställning inför hemresan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.