Första isfisket för vintern

Hampus och jag åkte till Dalarna i mörkret. Inte ens där hade de någon snö som kunde lysa upp i väggrenen. Då brukar det ändå skilja några grader i temperatur från kusten. Isen låg på plats i alla fall och vilken is sedan. På väg ut så kunde vi med lätthet se botten på fem meters djup. Det kändes verkligen luftigt att gå på denna is. Fast den var ca: 15cm tjock var det ingen självklarhet att den skulle hålla när allting såg så klart ut.

Några stugägare (?) från trakten som åkte långfärdsskridsor titade förbi och berättade att liknande is inte funnits på över 20 år åtminstone. Valde vi fel dag? Kanske skulle ett par långfärdare suttit bättre denna dag.
Vädret var helt ok om det inte varit för vinden. Det drog rätt bra på de öppna ytorna. Hampus värmde sig med en kommande olympisk gren han valt att kalla 25 meter isdubb.

Någon röding blev det inte denna dag trots ihärdiga försök. Ett tjog abborrar krokades av och Hampus sparde några till en kommande fiskgryta. det blev ändå en härlig dag med friskluft. Nästa helg så ska de upp……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.